‘Türkiye’de İntermodal Taşımacılıkta Akla Gelen İlk Şirketiz’ // Ekovitrin Dergisi

Sarp Intermodal CEO’su Onur Talay, “Kurulduğumuz günden bu yana artan iş hacmimiz ve gerçekleştirdiğimiz büyüme odaklı yatırımlarla günümüzde, Türkiye’de intermodal taşımacılık denildiğinde akla gelen ilk şirketiz” dedi.

Sarp Intermodal CEO’su Onur Talay, denizyolu (Ro-Ro), demiryolu ve karayolunu birbirine entegre ederek intermodal taşımacılık hizmeti verdiklerini belirtti. 45’lik konteyner, Swap Body, Isotank, askılı konteyner, tenteli ve askılı dorsenin en çok kullandıkları ekipmanlar arasında yer aldığını söyleyen Onur Talay, “Her yük çeşidine uygun ekipmanımız bulunuyor. Ekipman havuzumuzun genişliği, her sektörden müşterilerimize daha ulaşılabilir ve yönetilebilir bir lojistik operasyon süreci sunuyor. Tamamı özmal olan ekipman ve araçlarımız sayesinde, operasyonun başlangıç aşamasından bitişine dek kesintisiz ve kontrol edilebilir bir hizmet sunabiliyoruz” dedi.

Farklı yüklere uygun ekipmanları sayesinde birçok sektöre hizmet verebildiklerine değinen Onur Talay, “Ağırlıklı olarak kimya&petrokimya, gıda, tekstil, FMCG ve otomotiv sektörlerine yönelik taşımalar yapıyoruz. Geniş ekipman seçeneklerimiz, özmal araçlarımız, karayolu taşımalarını kendi araçlarımızla yapıyor olmamız, yurtdışı iş ortaklarımız, müşteri odaklılığımız, teknolojik altyapımız gücümüzü ortaya çıkarırken, aynı zamanda bizi ayrıcalıklı kılıyor. Hizmetlerimizin odağında ihracat ve ithalat yapan tüm şirketlere ekonomik, sürdürebilir ve çevreci bir taşıma modeli sunmak var. Bunu, gerçekleştirdiğimiz yatırımlar, taşımalar ve gelecek planlamalarımızla yüksek kalitede sürdürmeye devam ediyoruz. Her yıl düzenli büyüme kaydediyoruz” diye konuştu.

Avrupa içi pazarda her geçen gün etkinliklerini artırdıklarına dikkat çeken Onur Talay, “2014 yılında İtalya’da Sarp Intermodal SRL adıyla hizmet vermeye başladık. Ardından 2018 yılında Bulgaristan’da Sarp Intermodal Bulgaria, 2019 yılında da Almanya’da Sarp Intermodal GmbH şirketlerimizle faaliyet göstermeye başlamıştık. Bu şirketler sayesinde Avrupa’nın önemli intermodal taşımacılık şirketlerinden biri haline geldik. Türkiye içindeki büyümemizi Avrupa’da da yakalamak için çalışıyoruz. 2021 yılında Avrupa dışı pazarlarda da yatırımlar planlıyoruz” şeklinde konuştu.

“YATIRIMLARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ”

Onur Talay, sözlerine şöyle devam etti: “Sarp Intermodal olarak pandemi döneminde de operasyonlarımız, kesintisiz şekilde devam etti. Müşterilerimize sunduğumuz transit süreler içerisinde teslimatlarımızı aksatmadan gerçekleştirdik. Taşımalarımız bir önceki yıla göre yüzde 25 arttı. Yeni çekici ve ekipman yatırımları yaptık. 2021 yılında da yatırımlarımızı sürdüreceğiz. Ekonomik ve sektörel gelişmeleri yakından izleyerek ithalat ve ihracatçılarımıza intermodal taşımacılığın avantajlarını sunmaya devam edeceğiz.”