Sarp Intermodal, bu yıl her alanda dijitale odaklanıyor // Dünya Gazetesi

Sarp Intermodal, ekipman ve yurt dışı yatırımlarıyla birlikte dijitalleşmeye sürecini de hızlandırdı. Dijital dönüşüm ile şirketlerin dalıa etkin işleyen yapılar haline gelebileceğini aktaran Sarp Intermodal Süreç Geliştirme Direktörü İsmet Karaman, dönüşüm sürecinin zamanında ve doğru bir şekilde yapılmasıyla birlikte pazarda büyük bir avantaj sağlanabileceğini de belirtti.

“Dijital dönüşüm süreçlerimizin temelinde, minimum fiziksel çaba ile maksimum verimlilik sağlanabilmesi var. Bu yatırımlar önemli ölçüde zaman kazandırırken, maliyet yönetimi açısından da fırsatlar oluşturmaktadır” diyen Karaman, başta ERP sistemlerinin ve diğer BT altyapılarının bulut ortamına taşınmasıyla her yerden erişilebilir, güvenli bir mimari oluşturduklarını belirtti.

Küçük bir aksaklık tüm teslimatı geciktiriyor

Karaman, veri güvenliği ve yedekleme konusuna da değindi. Verilerinin, 3-2-1 kuralına uygun olarak, endüstri standartlarında şifrelenerek (AES-256bit) saklandığını açıkladı. Karaman, lojistik sektörünün oldukça karmaşık bir yapıya sahip olduğunu, sistemde yaşanabilecek küçük bir aksaklığın tüm teslimatın gecikmesine neden olabileceğine dikkat çekti.