Sarp Intermodal Afrika pazarına giriş yaptı. Fas ve Tunus’a başlattığı seferler ile Afrika pazarına da giriş yapan şirketin yeni rotası Türki Cumhuriyetler.
Türkiye’de Intermodal taşımacılık hizmeti vermek amacıyla kurulan Sarp Intermodal, Avrupa’nın lider lojistik şirketlerinden Gartner KG ile olan iş ortaklığının 3. Yılında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıya Sarp Intermodal Yönetim Kurulu Başkanı Onur Talay, Danışma Kurulu Üyesi Tolga Çelik, Gartner Intermodal Genel Müdürü Jochen Weber katıldı.
Sarp Intermodal, intermodal taşımacılığı büyütmeye kararlı. Avrupa’da 16 ülkeye taşıma yapan şirket, Fas ve Tunus’a başlattığı seferlerle Afrika pazarına giriş yaptı. Sarp Intermodal Yönetim Kurulu Başkanı Onur Talay Avrupa’da İtalya’dan sonra Almanya, Bulgaristan ve İngiltere’de ofis açacaklarını belirtti. Kars- Tiflis- Bakü tren hattının açılmasıyla Türki Cumhuriyetlere de hizmet vermeyi hedeflediklerini açıkladı.
Türkiye’nin ilk intermodal Şirketi: Sarp Intermodal
2014’te sadece Türkiye’de Intermodal taşımacılık hizmeti vermek amacıyla kurulan ilk şirket olduklarını vurgulayan Onur Talay, bu alana odaklanmış lojistik şirketi kurmayı bir girişimcilik olarak nitelendirdiklerini söyledi. Intermodal taşımacılık durağan seyreden sektöre rekabet getirdiğini belirten Talay, Sarp Intermodal olarak 16 farklı ülkeye hizmet verdiklerini aktardı. Gartner KG ile de dört ülkede 2500 konteynerin operasyonunu yönettiklerini ifade etti.
Havuzlarında farklı tipte ekipmanlar bulundurduklarını ifade eden Talay, bu sayede hem kendilerinin hem de intermodal taşımacılığın daha hızlı büyüme göstereceğini vurguladı. Gıda, otomotiv, tekstil ve kimya sektörlerine yönelik hizmet veren Sarp Intermodal’in taşımalarının yüzde 80’i 45’lik kısmı ise İSO Tanklar ile taşınan yükler oluşturuyor. 30’luk konteyner ile kuru dökme yük taşımacılığı yapmaya hazırlanan şirket, bu pazardan da ciddi pay almayı hedefliyor.
Yeni Rota Türki Cumhuriyetler!
Taşımaların çok büyük bir bölümünün Avrupa ülkelerine olmasına da değinen Onur Talay, hizmet verdikleri ülkelerin, mevcut demiryolu ve Ro – Ro operatörlerinin hatlarına göre belirlendiğini ifade etti. Ya hat sayılarının ya da operatör sayılarının kesin suretle artması gerektiğini vurguladı. Kuzey Afrika’da Fas ve Tunus’a 45’lik konteynerler ile deneme seferleri başlattıklarını belirten Talay, Kars- Tiflis- Bakü tren hattındaki gelişmeleri de yakından takip ettiklerini belirtti. Talay, “Bakü – Tiflis – Kars demiryolu hattının açılması ile Gürcistan, Kazakistan’a 45’lik konteyner ile hizmet vermek istiyoruz” dedi.
Hedef 10 Bin Konteyner
Onur Talay 2016 yılı başında İtalya’da ofis açtıklarını, Almanya yatırımı için de plan yaptıklarını ifade etti. Bu ofislerin bu ülkelerdeki taşıma organizasyonlarını yönetmeye yönelik olduğunu vurguladı. Talay, Bulgaristan ve İngiltere’de de ofis açmayı planladıklarını söyledi.
Sarp Intermodal olarak 2015’te 3500, 2016’da 7000 konteyner taşıması yaptıklarını belirti. Bu yıl içinse hedefi 10 bin konteyner taşıyabilmek olarak belirlediklerini, mevcut duruma bakıldığında ulaşabilir olduğunu söyledi.